Δελτίου Τύπου – Τα προεκλογικά τρυκ του κ. Καλαφατέλη

top3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου είναι καθαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν.

Αυτό το απέδειξαν από την αρχή της θητείας τους οι δύο εκλεγμένοι  με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, κόντρα σε δημοτικούς συμβούλους  διοίκησης και αντιπολίτευσης που   ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.

Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις  ορισμένου χρόνου σε αορίστου ήταν μια μεγάλη νίκη του πολύχρονου  αγώνα των εργαζομένων με το σωματείο τους.

Οι 11 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτονταν από την γενική τελεσίδικη απόφαση, συνέχισαν να παραμένουν εκτός εργασίας  εδώ και έναν μήνα, με  αποκλειστική  ευθύνη  του  Δήμάρχου κ. Καλαφατέλη ο οποίος καθυστέρησε σκόπιμα να τους συμπεριλάβει στην αρχική απόφαση όπως όφειλε.

Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικός εμπαιγμός όταν 48 ώρες πριν τις εκλογές βγάζει την απόφαση που έπρεπε να βγει πριν από ένα μήνα μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει και να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων εκβιαστικά  παρότι η απόφαση του δικαστηρίου τους δικαίωνε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι  και με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Γιατί :

  • Δεν χρωστάνε  σε κανέναν χάρη
  • Ότι πέτυχαν το κατάφεραν με τον δικό τους αγώνα

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες για να μη υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική σε Δήμο και Περιφέρεια για μαζικές απολύσεις.