Καταγγελία-Ανακοίνωση για την ψηφοφορία των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.jpg

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου για την πραξικοπηματική στάση της αυθαίρετης ερμηνείας των ψηφοφοριών για την εκλογή των προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων «Θέσπις» και «Εστία» του Δήμου Διονύσου.

Είναι γνωστό ότι στις ψηφοφορίες αυτές, η πρόταση της διοίκησης δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο 50+1% των παρόντων δημοτικών συμβούλων με αποτέλεσμα να μην εκλεγούν. Η αυθαιρεσία συνίσταται  στο ότι η διοίκηση εξαφάνισε τις λευκές ψήφους, τις αφαίρεσε και, τις αρνητικές τις έκανε λευκές και όλα αυτά διότι δεν συγκέντρωνε τις ψήφους που απαιτούνταν για την εκλογή των προέδρων και αντιπροέδρων. Κατόπιν αυτής της αυθαιρεσίας δηλώνει ότι εκλέχθηκαν.

Η πράξη αυτή είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη γιατί παραβιάζει το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων να ψηφίζουν κατά συνείδηση και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την ψήφο αυτή όπως τον βολεύει και κατά περίπτωση.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για το ότι η ψήφος ΚΑΤΑ είναι αρνητική και η ψήφος ΛΕΥΚΟ σημαίνει ότι «δεν έχω» ή ότι «δεν θέλω» να εκφράσω άποψη. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να μετρούνται ΥΠΕΡ και πολύ περισσότερο ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Η μέχρι τώρα πρακτική στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, αποδεικνύει ότι οι λευκές ψήφοι καταμετρούνταν στα ΚΑΤΑ, όχι δηλαδή θετικές, πράγμα το οποίο είναι σωστό κατά τη γνώμη μας.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιου είδους τερτίπια και αυθαιρεσίες σε βάρος των όποιων δημοκρατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να καταγγείλουν αυτή την πρακτική και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και μέσο, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της άποψης και της υπεράσπισής της.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Σώκου Ζωή

Λουκάτος Παναγής