Καταγγελία-Ανακοίνωση της ΛΑΣ για τον αυταρχισμό της διοίκησης.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.jpg

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου καταγγέλλει την απροκάλυπτη και πρωτοφανή για τα δημοτικά χρονικά, ανακοίνωση της διοίκησης του  Δήμου και του Δημάρχου Ιωάννη Καλαφατέλη, που ουσιαστικά επιχειρεί να ποινικοποιήσει την όποια διαφορετική άποψη των δημοτικών συμβούλων από εκείνη της διοίκησης, επικαλούμενος αντιδραστικές διατάξεις του Ν. 3852/201 γνωστού ως «Καλλικράτης».

Αφορμή για αυτό ήταν η καταψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Διοίκηση και ο Δήμαρχος, μας «εγκαλούν στην τάξη» επισείοντας πειθαρχική και αστική δίωξη για τη στάση μας αυτή!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από την αρχή της θητείας της ούτε έπαιξε, ούτε θα παλαντζάρει πότε από εδώ και πότε από εκεί προκειμένου να γίνει «αρεστή». Πολύ περισσότερο, δεν έκανε παιχνίδια εντυπωσιασμού, ευκαιριακών συμμαχιών ή προσωπικών επιλογών. Με συνέπεια υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται  βάναυσα από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων Επιχειρηματικών Ομίλων. Μία πολιτική που η Διοίκηση του Δήμου υλοποιεί με συνέπεια σε τοπικό επίπεδο. Στην ίδια ρότα είναι και το σύνολο της αντιπολίτευσης όπου η διαφωνία της εκφράζεται σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να απολογηθούμε γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου που ευθυγραμμίζεται και στηρίζει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Επίσης δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό του τύπου: «Αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» ή «δεν θα έχουν πετρέλαιο τα σχολεία» κλπ, όταν είναι γνωστό σε όλους μας ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό. Πόσο μάλλον όταν στο ίδιο χρονικό διάστημα στάλθηκαν συγκεκριμένα χρηματικά εντάλματα στον επίτροπο και εγκρίθηκαν.

Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να εκφράζονται ελεύθερα και να υπερασπίζονται τη γνώμη τους δεν το χάρισε κανείς αλλά κατακτήθηκε με θυσίες και ποτάμια αίματος.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια της Διοίκησης και του Δημάρχου και να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Η σιωπή είναι συνενοχή…

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σώκου Ζωή

Λουκάτος Παναγής