Να μη μείνει κανένα νήπιο εκτός

Με δυναμική παρέμβαση αντιπροσωπείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εκπροσώπων μαζικών φορέων γονιών κι εκπαιδευτικών, επετεύχθη μια πρώτη προσωρινή λύση

Μαζική και δυναμική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία του Δήμου Αγίου Στεφάνου προκειμένου να εμποδιστεί η κλήρωση για αποκλεισμό 20 παιδιών από την Ολοήμερη Λειτουργία τους λόγω έλλειψης αιθουσών και εκπαιδευτικών, έκανε στις 7/9/2010 αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλή την υποψήφιο δήμαρχο Διονύσου Ζωής Σώκου, μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατολικής Αττικής, του Συλλόγου Γονέων της περιοχής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ».

Η υποψήφια δήμαρχος μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν στο χώρο την ώρα της κλήρωσης, κάλεσαν να μη γίνει κανένας αποκλεισμός παιδιού και απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σημειωθεί, ότι τα τρία νηπιαγωγεία της πόλης συστεγάζονται και εκτός από το πρόβλημα χώρου αντιμετωπίζουν και την έλλειψη τουλάχιστον τριών εκπαιδευτικών ώστε να μπορούν να λειτουργούν σαν ολοήμερα χωρίς πρόβλημα.

Η παρέμβαση συνεχίστηκε ακόμα πιο δυναμικά στο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον ίδιο το δήμαρχο του Αγ. Στεφάνου Π. Βορριά, (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και έφερε ένα τουλάχιστον προσωρινό αποτέλεσμα. Αυτό καθώς δήμαρχος και διευθυντής της υπηρεσίας υποχρεώθηκαν κάτω από την πίεση της παρέμβασης να υποσχεθούν, ότι θα εγκατασταθούν δύο κοντέινερ και θα εξασφαλιστούν εκπαιδευτικοί μέσα σε διάστημα 20 ημερών ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί.

Σε δήλωσή της  η Ζωή Σώκου επισήμανε ότι «η μαζική παρέμβαση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μαζί με γονιούς και εκπαιδευτικούς έφερε τη Δημοτική Αρχή μπροστά στις ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση και την ανάγκασε να δώσει μια προσωρινή έστω λύση. Είναι αναγκαίο όμως κι αποτελεί απαίτηση του λαού της περιοχής να φτιαχτούν σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα που θα καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες και δε θα λειτουργούν σαν αποθήκες παιδιών».