Ανακοίνωση-θέσεις της ΛΑΣ για τον προϋπολογισμό.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 1 Μάρτη, το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:30 μμ, με θέμα συζήτησης την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013, ο οποίος καταψηφίστηκε στην συνεδρίαση στις 13-02-2013.

Μας βρίσκει ριζικά αντίθετους μια τέτοια βιαστική και όπως-όπως συνεδρίαση και μάλιστα ως έκτακτη για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα όπως είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου, πολύ περισσότερο όταν έχει απορριφτεί. Επιπλέον η παραποίηση και αλλοίωση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών από τη Διοίκηση του Δήμου,  ερμηνεύοντας όπως βολεύει κάθε φορά, την αρνητική και τη λευκή ψήφο, μας προβληματίζει γενικότερα για τη στάση μας στα δημοτικά συμβούλια.

Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τη Δευτέρα το απόγευμα 4 Μαρτίου  με θέμα τον προϋπολογισμό.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να γίνουμε το άλλοθι σε κανενός είδους σκοπιμότητες, τακτικίστικες λογικές και πρακτικές. Όπως πάντα θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα με όλες  μας  τις δυνάμεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, βασικά ζητήματα που είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ και έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό, είναι η μείωση 20% των τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα, το ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών να μην υπερβαίνει τα 30€ για κάθε παιδί καθώς και η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης με παράλληλη διεκδίκηση από την πολιτεία των πόρων αυτών που τους οφείλει.

Την πρόταση αυτή καλούμε να την υιοθετήσουν και να την στηρίξουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το ίδιο να κάνει και η διοίκηση του δήμου.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σώκου Ζωή

Λουκάτος Παναγής