Ζωή Σώκου – Βιογραφικό

Υποψήφια Δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 zoh_sokou

Γεννήθηκε το 1958 στη Δομνίτσα Ευρυτανίας από φτωχή εργατική οικογένεια. Από το 1982 κατοικεί μόνιμα στον Αγ. Στέφανο. Εργάστηκε από μικρή ηλικία για 40 χρόνια σε εταιρεία καλλυντικών ενώ παράλληλα σπούδαζε.  Είναι εργοδηγός  Χημικός.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση τόσο στο χώρο εργασίας αλλά και γενικότερα. Από το 1976 έως το 2004 εκλεγόταν στο Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής. Από το 1982 έως το 2013 στην Ομοσπονδία Φαρμάκου – Καλλυντικού  και για πολλά από αυτά ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Για 9 χρόνια Εκλεγόταν στη Διοίκηση της  ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.Μ.Ε. Στα χρόνια αυτά ασχολήθηκε παράλληλα με τα προβλήματα των Γυναικών και των Μεταναστών.

Το 2010 επικεφαλής της ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Διονύσου εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος. Με συνέπεια και μαχητικότητα υπερασπίστηκε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι Στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Σήμερα είναι συνταξιούχος.