Μαζική και μαχητική συγκέντρωση – απάντηση στη δράση των φασιστοειδών

Με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία στον Άγιο Στέφανο πλήθος κόσμου διατράνωσε την αντίθεσή του στο φασισμό και το σύστημα που το γεννά, με αφορμή τον εμπρησμό του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ.

Δόθηκε δυναμική απάντηση σε όσους νόμιζαν πως μπορούν να κάμψουν το ηθικό των κομμουνιστών. «Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα βάλουν εμπόδια στη δράση μας», σημείωσε ο Τεύκρος Παντελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι η φασιστική συμμορία που δρα στην περιοχή και καθοδηγείται από τη Χρυσή Αυγή πήρε την απάντησή της. Οι εργαζόμενοι του τόπου μας στηρίζουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες. Δεν συγκινούνται από τα κροκοδείλια δάκρυα των υπόλοιπων συνδυασμών που όψιμα αποφάσισαν να καταδικάσουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ. (περισσότερα…)

«Ολημερίς ανάρτηση… το βράδυ επενδύσεις… »

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου την ανάρτηση του δασικού χάρτη της Ανατολικής Αττικής, που περιλαμβάνει και τις περιοχές Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερμίου. Ανακοίνωσε δε ότι «όπου να ‘ναι» θα αναρτηθούν και οι υπόλοιποι χάρτες της Ανατολικής Αττικής.

Η έκταση της Ανατολικής Αττικής είναι 1.459.000 στρέμματα. Ο δασικός χάρτης περιλαμβάνει 123.738 στρ., δηλαδή το 8,48% της συνολικής έκτασης. Από αυτά, το Πικέρμι, η Ραφήνα και η Νέα Μάκρη είναι τα 76.602 στρ., το 5,25% της συνολικής έκτασης. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που είναι όμως αποκαλυπτικό για τις τεράστιες αλλαγές στη χρήση της γης κυρίως από αγροτική σε κατοικία. Δεν περιλαμβάνει τις περιοχές Μεσογείων, Αγ. Στεφάνου κ.λπ., την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, το Σούνιο και την ευρύτερη περιοχή Κινέτας, Μάνδρας, Βιλίων, Νέας Περάμου κ.λπ.

Η ανάρτηση του δασικού χάρτη αυτών των περιοχών θα είναι αποκαλυπτική ως προς το μέγεθος και την έκταση των αλλαγών στη χρήση κυρίως δασικών εκτάσεων αλλά και αγροτικών, σε κατοικία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ορισμένες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα, και πριν ακόμη από την ανάρτησή του, το «κοινό μυστικό» στην Αττική ότι από τις πιο κερδοφόρες «επιχειρηματικές» δραστηριότητες είναι το εμπόριο της γης και η εξασφάλιση κυριότητας με πλαστά συμβόλαια και ψευδομάρτυρες, κυρίως σε μη καταγραμμένες κρατικές δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν διαχρονικά. (περισσότερα…)

Ο κομμουνιστής Τούρκος δήμαρχος που θριάμβευσε την Κυριακή στο Ντερσίμ

Ο Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει κανείς στην Τουρκία και ετοιμάζεται για…επανάσταση.

Αυτό που έγινε στην επαρχία του Ντερσίμ στις εκλογές της Κυριακής είναι πρωτοφανέρωτο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας.

Δηλωμένος κομμουνιστής υποψήφιος, ο Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου, κέρδισε τη μεγάλη μάχη με 32% των ψήφων και καλείται να εφαρμόσει το καθαρά κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό πρόγραμμά του σε όλη την επαρχία, στοίχημα το οποίο αξίζει να παρακολουθήσει κανείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (περισσότερα…)