ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Καταγγέλλουμε την παραχώρηση σε εργολάβους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενός ακόμα τομέα των υπηρεσιών του δήμου μας, αυτόν της καθαριότητας των δημαρχείων και των υπηρεσιών του δήμου.

Η δημοτική αρχή έφερε την Τρίτη 9/4/2019 για 4η συνεχόμενη φορά το θέμα της παραχώρησης. Λόγω της παρέμβασης των εργαζόμενων στις προηγούμενες συνεδριάσεις το θέμα δεν μπορούσε να «περάσει» για αυτό η δημοτική αρχή το έφερε για 4η συνεχόμενη φορά.

Η δημοτική αρχή που παρόλο που της δόθηκε η ευκαιρία να προσλάβει εργαζόμενους για την καθαριότητα δεν το έκανε, πιστή στην πολιτική που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω εργολάβων. Εργολάβων που παρέχουν αποδεδειγμένα πλέον κακής ποιότητας και ακριβές υπηρεσίες. Πολιτική που θα οδηγήσει να αυξηθούν, τα ήδη αυξημένα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παντελόγλου Τεύκρος στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή που έχει αφήσει βρώμικη την πόλη μας, τις γειτονιές μας και τους δρόμους μας με την πολιτική της, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό εκβιαστικά να ψηφίσουμε τους εργολάβους. Εμείς απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή είναι η λύση και όχι οι ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουν οι εργολάβοι με σκοπό το κέρδος μέσα από την σκληρή εκμετάλλευση των κακοπληρωμένων και χωρίς ωράριο καθαριστριών. (περισσότερα…)

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στα Τοπικά Συμβούλια

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου στεκόμαστε  απέναντι στις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις που  ακολουθούν ενιαία πολιτική.

Την πολιτική που επιβάλει ο Καλλικράτης – Κλεισθένης η οποία δεν είναι άλλη από την παράδοση όλων των κοινωνικών  υπηρεσιών του Δήμου στους εργολάβους, προκειμένου να κερδοφορίσουν στις πλάτες των Δημοτών.

Η συζήτηση που έχει αρχίσει για κοινό ψηφοδέλτιο στα τοπικά συμβούλια έχει να κάνει ακριβώς με αυτό :

  • Εκφράζουν την ίδια πολιτική και διαφοροποιούνται στο ποιος θα είναι ο πιο καλός διαχειριστής, με δεδομένο ότι προεκλογικά, αλλά κυρίως μετεκλογικά απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες.
  • Ποιος θα πάρει την καρέκλα;
  • Ποιος παίξει τον ρόλο του πιο καλού  διαχειριστή;

Είναι μια αντίστοιχη προσπάθεια, με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καλεί όλα τα πρόθυμα κόμματα και σχηματισμούς – ένα παλαιοπωλείο συμφερόντων – με μοναδικό στόχο τη συγκέντρωση πλειοψηφιών.

Μόνο αν εκφράζεις την ίδια πολιτική μπορείς να κατέβεις και με κοινό ψηφοδέλτιο. (περισσότερα…)

Επιστολή προς τους Εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου

 Εργαζόμενοι και Εργαζόμενες στον Δήμο Διονύσου,

Αντί να ψάχνετε τις διαφορές μεταξύ των εκλεκτών και αυτών που ντρέπονται που τους στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ και το ΚΙΝ.ΑΛ. Κάντε εσείς την πραγματική διαφορά. Δώστε δύναμη, στην δύναμή σας!

Δυναμώστε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στηρίζουμε το ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

  • Μπορούν αυτοί που τα Κόμματά τους (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ) που εξαπέλυσαν σφοδρότατο αντιλαϊκό πόλεμο να αγωνιούν τώρα για το συμφέρον μας;
  • Μπορούν αυτοί που υλοποίησαν «Καποδίστρια», «Καλλικράτη» και τώρα «Κλεισθένη», που αποθεώνουν την μερική απασχόληση, την περικοπή μισθών, την αύξηση ωραρίων;
  • Μπορούν αυτοί που τα κόμματά τους υποστηρίζουν τον «καλό» Πλανητάρχη, συγκυβερνούν με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ, συναγελάζονται με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να γίνονται προστάτες των «δημοκρατικών μας δικαιωμάτων» ;

(περισσότερα…)

«Αρπάζουν ξανά τα αποθεματικά δημόσιων φορέων, δήμων και περιφερειών»

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε νέο ΦΕΚ(Β’ 104/24-01-2019) της κυβέρνησης για την αρπαγή του συνόλου της διαθέσιμηςρευστότητας δημόσιων φορέων και οργανισμών, όπως ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά. Στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι ο «αποτελεσματικός έλεγχος», η μείωση των «δαπανών» αλλά και το χτίσιμο των λεγόμενων «δημοσιονομικών αποθεμάτων», που αποτελούν «μαξιλάρι»για διασφάλιση νέων φθηνότερων κρατικών δανείων από τις χρηματαγορές, δανεισμό που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα για τις μπίζνες που ετοιμάζουν.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η μεταφορά αποθεματικών στον «ενιαίο λογαριασμό θησαυροφυλακίου», που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδας, η υποχρεωτική καταβολή των επιχορηγήσεων του τακτικού προϋπολογισμού, από 1/3/2019, μέσω του «ενιαίου του λογαριασμού», μεταξύ των οποίων και των ποσών των «κεντρικών αυτοτελών πόρων» (ΚΑΠ) στους δήμους. Ακόμη ότι είναι υποχρεωτική η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, ενώ σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης του φορέα», το Γενικό Λογιστήριο μπορεί να προχωρήσει σε ποινές, όπως η μη καταβολή των προβλεπόμενων εκταμιεύσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. (περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε εγκρίθηκε η τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 που περιλάμβανε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων που οφείλει η δημοτική αρχή στους εργαζόμενους της.

Η δημοτική αρχή του κ. Ζαμάνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ζητούμε άμεσα να κατατεθεί το σύνολο των χρημάτων που οφείλει η δημοτική αρχή βάση δικαστικής απόφασης.

Η στάση της δημοτικής αρχής και η συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των εργαζόμενών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφουστις επερχόμενες εκλογές για το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους στην άκρη, που θέλει να απαξιώνει τον ακριβοπληρωμένο στόλο των οχημάτων του δήμου που είναι δημοτική περιουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους και να μπάσουν τους εργολάβους σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. (περισσότερα…)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε και διασταυρώσαμε την ύπαρξη σελίδας στο Facebook, με την επωνυμία «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου» . Δηλώνουμε οτι ουδεμία σχέση έχει η εν λόγω σελίδα, με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Δεν διατηρούμε λογαριασμό στο Facebook, ούτε σε άλλα Social Media με εξαίρεση την αξιοποίηση καναλιού στο YouTube για ζωντανές ανταποκρίσεις. Επίσημη ενημέρωση προέρχεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα www.las-dionysou.gr

Καταγγελία

Για άλλη μια φορά, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σέρνεται στα ποινικά δικαστήρια, για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος (λεφτά σχολικών μονάδων για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής).

Προηγήθηκαν άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, αφού καλέστηκαν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, για έγγραφες εξηγήσεις, σε αντίστοιχη παλαιότερη υπόθεση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε, οτι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που εξελίσσεται η υπόθεση των σχολικών επιτροπών, επιλέχτηκε η εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας βορά προς άγραν ψήφων, εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος, εξιλαστήρια θύματα του κουκουλώματος κακοδιαχείρισης των ΝΠΔΔ. (περισσότερα…)

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Διονύσου για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την χιονόπτωση

Η χιονόπτωση της Δευτέρας ήταν άλλη μια αφορμή για να φανεί η αδυναμία της διοίκησης του δήμου να λύσει προβλήματα που προκύπτουν, προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η καταγγελία ολόκληρες γειτονιές του δήμου έχουν εγκαταλειφτεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, η λύση των σοβαρών προβλημάτων έχει μεταφερθεί στους κατοίκους, όποιος δεν έχει φτυάρι και αλάτι, όποιος δεν έχει τετρακίνητο αυτοκίνητο  μένει αποκλεισμένος. Η διοίκηση του δήμου με δυσκολία έχει καταφέρει να ανοίξει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τα σχολεία για τρίτη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά καθώς δεν έχουν εκχιονιστεί καλά- καλά ούτε οι δρόμοι που οδηγούν εκεί. (περισσότερα…)

Μαγική εικόνα ο εξωραϊσμός των σχολείων

Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από το χώρο που συστεγάζονται τα 4 Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος ένταξης με ημερομηνία ίδρυσης και λειτουργίας από 18/08/2016.

Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και της Α΄ βάθμιας  Σχολικής Επιτροπής για την χρηματοδότηση του εν λόγω τμήματος αυτό  ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ  ΠΟΤΕ!

Αυτά κατήγγειλε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τ. Παντελόγλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11/09/2018 αποκαλύπτοντας , προ ημερησίας διάταξης, τις σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσα ( το τμήμα ένταξης λειτουργεί στην κουζίνα του ολοήμερου), εξοπλιστικό υλικό ( θρανία, καρέκλες), εκπαιδευτικό υλικό κ.α. (περισσότερα…)

«Στο Σφυρί» μέρος της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Ο Δήμος Διονύσου συγκαταλέγεται πλέον στους Δήμους που με πρόφαση την έλλειψη προσωπικού ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών με πρώτο και κύριο «φιλέτο» την Υπηρεσία της Καθαριότητας, εξυπηρετώντας τα Ιδιωτικά-Επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμία δικαιολογία, καμία πρόφαση!!! Παρά το γεγονός πως πλέον δεν υφίσταται απαγόρευση προσλήψεων στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες (Καθαριότητα),  ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης  «βγάζει στο σφυρί» μέρος της Υπηρεσίας Καθαριότητας. (περισσότερα…)