ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ

Ο Αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε όλες και όλους που έχουν το ενδιαφέρον και το επιθυμούν, με κρατική χρηματοδότηση.

H άσκηση και o αθλητισμός όμως, αντί να είναι δωρεάν, γίνονται πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες με την εκμετάλλευση τόσο του έμψυχου δυναμικού (Αθλητές, Εργαζόμενοι) όσο και των υποδομών, που έγιναν από χρήματα του λαού μέσα από τη βαριά φορολογία.

Η πολιτιστική δραστηριότητα και η ερασιτεχνική δημιουργία που είναι το μοναδικό αντίδοτο στην υποκουλτούρα, που προσφέρει απλόχερα το σύστημα και μέσω των ΜΜΕ ως τρόπο ψυχαγωγίας των νέων, αντί να είναι δωρεάν γίνεται ακριβό εμπόρευμα με διάφορους κερδοσκόπους αμφίβολου ποιότητας. (περισσότερα…)

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η συζήτηση για το θέμα της υγείας έγινε με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Δήμου Διονύσου η οποία είχε συγκεντρώσει και κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο περίπου 1000 υπογραφές δημοτών.

Οι εξελίξεις στην υγεία πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια με τις περικοπές και ανατροπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνουν σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν το αντίτιμο της όλο και πιο ακριβής και υποβαθμισμένης υγείας με πρώτους τους ανασφάλιστους. Η υγεία και το φάρμακο είναι ακριβό εμπόρευμα και ο ασφαλισμένος αντιμετωπίζεται σαν πελάτης. Αφού έχει κόστος περικόπτεται άρα όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν στον καιάδα. Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την υποβάθμιση και το κλείσιμο των ΙΚΑ καταργώντας παράλληλα μια σειρά εξετάσεων βιοχημικών και εργαστηριακών, εμβολίων καθώς και κατάργηση βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. (περισσότερα…)