ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρουσίαση υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας – Βίντεο

«Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας»: Αυτό ήταν το στίγμα της εκδήλωσης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2019 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Αθηναίων και υποψήφιων συμβούλων στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
     Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, το λόγο πήραν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
     Η αίθουσα από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά με ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, πρωτοπόρους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό, τον επιστημονικό χώρο, τον Αθλητισμό, τους χώρους της Υγείας. Μεταξύ άλλων στο Πνευματικό Κέντρο, έδωσαν το «παρών»: ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, οι ηθοποιοί Νικολέτα Βλαβιανού και Λίλα Καφαντάρη, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. Επίσης ο Βαγγέλης Αντωνίου, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της ΛΑΕ, ο Αντώνης Δαβανέλος, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριάδνη Αλαβάνου.
     Ακολουθούν οι ομιλίες του Νίκου Σοφιανού και του Γιάννη Πρωτούλη, αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και τα ονόματα των υποψηφίων της Λαϊκής συσπείρωσης που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

(περισσότερα…)

Καταγγελία

Για άλλη μια φορά, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σέρνεται στα ποινικά δικαστήρια, για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος (λεφτά σχολικών μονάδων για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής).

Προηγήθηκαν άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, αφού καλέστηκαν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, για έγγραφες εξηγήσεις, σε αντίστοιχη παλαιότερη υπόθεση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε, οτι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που εξελίσσεται η υπόθεση των σχολικών επιτροπών, επιλέχτηκε η εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας βορά προς άγραν ψήφων, εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος, εξιλαστήρια θύματα του κουκουλώματος κακοδιαχείρισης των ΝΠΔΔ. (περισσότερα…)

Προεκλογική Συγκέντρωση 28/01/2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Διονύσου στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου. Ο Τεύκρος Παντελόγλου υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξε τον χαρακτήρα του δήμου που λειτουργεί ως ανώνυμη επιχείρηση, στην λογική της ανταποδοτικότητας καθώς και στις εκχωρήσεις σε εργολάβους δημοτικών υπηρεσιώνκαι υποδομών, όπως είναι το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων του δήμου, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίοι διεκδικούν ακόμα δώρα και επιδόματα τα οποία έχουν παρακρατηθεί. Τέλος, υπογράμμισε πως ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τους νεολαίους της περιοχής είναι να ενισχύσουν την Λαϊκή Συσπείρωση καθώς οι μόνοι δήμοι που έθεσαν ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες και μέτρησαν κατακτήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, ήταν αυτοί που είχαν δήμαρχο κομμουνιστή. Οι παρευρισκομένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Δευτέρα 28 Γενάρη στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Διονύσου

Θα μιλήσει ο Τεύκρος Παντελόγλου υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου με την Λαϊκή Συσπείρωση, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο λαός να πει ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό

Την προσπάθεια του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη «να ψαρέψει ως υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ στα θολά νερά του εθνικισμού», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι κομμουνιστές δήμαρχοι. Ο Γ. Πατούλης έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, με μοναδικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση, η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Ελπίδα Παντελάκη και οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκαναν την εξής δήλωση: (περισσότερα…)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Περιφέρεια και κυβέρνηση επεκτείνουν τη χωματερή της Φυλής και ετοιμάζουν νέο έγκλημα στο Γραμματικό

Σε δήλωσή του για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει τα εξής:

«Ψέμα, συκοφαντία και δόγμα “μηδενικής ανοχής” απέναντι στις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις επιστράτευσε, ως συνήθως, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τη λειτουργία του νέου σκουπιδότοπου στο Γραμματικό.

Η κ. Δούρου, εκτός του ότι για άλλη μια φορά επιστράτευσε τα ΜΑΤ, “διαβεβαίωσε” τους κατοίκους που διαμαρτύρονται ότι “δεν πρόκειται να κάνει πίσω”. (περισσότερα…)

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας της οικογένειας του Θανάση Παντελόγλου

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

Την αγανάκτησή τους για την προσβλητική χρήση του ονόματος του Θανάση Παντελόγλου από τη δημοτική αρχή Τανάγρας, καταγγέλλουν η σύζυγος και οι δύο γιοι του Θ. Παντελόγλου.

Σε πρόσφατη ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Β. Περγάλιας ανέφερε ότι το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων που χωροθετείται, θα έχει το όνομα του Θ. Παντελόγλου.

«Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα και σε κανέναν να προσπαθήσει να ντύσει έναν αντιλαϊκό – αντιπεριβαλλοντικό σχεδιασμό με το όνομα του αείμνηστου πατέρα και συζύγου μας», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τους κατοίκους της περιοχής, τη Δημοτική και τη Περιφερειακή Αρχή, τις παρατάξεις του ΔΣ Δήμου Τανάγρας και του ΠΣ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι συγγενείς του Θ. Παντελόγλου. (περισσότερα…)

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Διονύσου για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την χιονόπτωση

Η χιονόπτωση της Δευτέρας ήταν άλλη μια αφορμή για να φανεί η αδυναμία της διοίκησης του δήμου να λύσει προβλήματα που προκύπτουν, προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η καταγγελία ολόκληρες γειτονιές του δήμου έχουν εγκαταλειφτεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, η λύση των σοβαρών προβλημάτων έχει μεταφερθεί στους κατοίκους, όποιος δεν έχει φτυάρι και αλάτι, όποιος δεν έχει τετρακίνητο αυτοκίνητο  μένει αποκλεισμένος. Η διοίκηση του δήμου με δυσκολία έχει καταφέρει να ανοίξει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τα σχολεία για τρίτη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά καθώς δεν έχουν εκχιονιστεί καλά- καλά ούτε οι δρόμοι που οδηγούν εκεί. (περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Διονύσου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 είναι ο Τεύκρος Παντελόγλου.

Ο Τεύκρος Παντελόγλου είναι 37 ετών, αυτοαπασχολούμενος Γεωπόνος Γεωτεχνικός και μόνιμος κάτοικος Αγίου Στεφάνου του δήμου Διονύσου.

Είναι δημοτικός σύμβουλος Διονύσου, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στέλεχος του ΚΚΕ.