«Αρπάζουν ξανά τα αποθεματικά δημόσιων φορέων, δήμων και περιφερειών»

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε νέο ΦΕΚ(Β’ 104/24-01-2019) της κυβέρνησης για την αρπαγή του συνόλου της διαθέσιμηςρευστότητας δημόσιων φορέων και οργανισμών, όπως ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά. Στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι ο «αποτελεσματικός έλεγχος», η μείωση των «δαπανών» αλλά και το χτίσιμο των λεγόμενων «δημοσιονομικών αποθεμάτων», που αποτελούν «μαξιλάρι»για διασφάλιση νέων φθηνότερων κρατικών δανείων από τις χρηματαγορές, δανεισμό που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα για τις μπίζνες που ετοιμάζουν.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η μεταφορά αποθεματικών στον «ενιαίο λογαριασμό θησαυροφυλακίου», που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδας, η υποχρεωτική καταβολή των επιχορηγήσεων του τακτικού προϋπολογισμού, από 1/3/2019, μέσω του «ενιαίου του λογαριασμού», μεταξύ των οποίων και των ποσών των «κεντρικών αυτοτελών πόρων» (ΚΑΠ) στους δήμους. Ακόμη ότι είναι υποχρεωτική η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, ενώ σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης του φορέα», το Γενικό Λογιστήριο μπορεί να προχωρήσει σε ποινές, όπως η μη καταβολή των προβλεπόμενων εκταμιεύσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. (περισσότερα…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε εγκρίθηκε η τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 που περιλάμβανε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων που οφείλει η δημοτική αρχή στους εργαζόμενους της.

Η δημοτική αρχή του κ. Ζαμάνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ζητούμε άμεσα να κατατεθεί το σύνολο των χρημάτων που οφείλει η δημοτική αρχή βάση δικαστικής απόφασης.

Η στάση της δημοτικής αρχής και η συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των εργαζόμενών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφουστις επερχόμενες εκλογές για το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους στην άκρη, που θέλει να απαξιώνει τον ακριβοπληρωμένο στόλο των οχημάτων του δήμου που είναι δημοτική περιουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους και να μπάσουν τους εργολάβους σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. (περισσότερα…)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε και διασταυρώσαμε την ύπαρξη σελίδας στο Facebook, με την επωνυμία «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου» . Δηλώνουμε οτι ουδεμία σχέση έχει η εν λόγω σελίδα, με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Δεν διατηρούμε λογαριασμό στο Facebook, ούτε σε άλλα Social Media με εξαίρεση την αξιοποίηση καναλιού στο YouTube για ζωντανές ανταποκρίσεις. Επίσημη ενημέρωση προέρχεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα www.las-dionysou.gr

Πάτρα – Ασυμβίβαστη πορεία στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της πόλης

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κατάμεστο γήπεδο της ΕΑΠ προχώρησε σε δημόσιο απολογισμό συνοψίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής την πενταετία που πέρασεκαι καλώντας το λαό της πόλης να αναδείξει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο ώστε για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτέλεσε μήνυμα του πατραϊκού λαού ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρελθόν, σε ένα δήμο όπου θα κυριαρχούν τα συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος γέμισε τις εξέδρες και τον αθλητικό χώρο του κλειστού γηπέδου, ενώ πολλοί παρακολούθησαν την εκδήλωση από μόνιτορ που στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, παρά το τσουχτερό κρύο. (περισσότερα…)