Παρουσίαση των υποψηφίων στο Δήμο Διονύσου

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Διονύσου έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απρίλη, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Τεύκρος Παντελόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογραμμίζοντας πως είναι ανάγκη μέσα από την ψήφο, μπροστά στις εκλογικές μάχες σε δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή να σταλεί ενιαίο μήνυμα. Ενιαίο, όπως ενιαία είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία.

Σύντομη παρέμβαση έκανε η Ελένη Μενεγάκη πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Ζωή Σώκου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος για εννιά χρόνια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

(περισσότερα…)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Καταγγέλλουμε την παραχώρηση σε εργολάβους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενός ακόμα τομέα των υπηρεσιών του δήμου μας, αυτόν της καθαριότητας των δημαρχείων και των υπηρεσιών του δήμου.

Η δημοτική αρχή έφερε την Τρίτη 9/4/2019 για 4η συνεχόμενη φορά το θέμα της παραχώρησης. Λόγω της παρέμβασης των εργαζόμενων στις προηγούμενες συνεδριάσεις το θέμα δεν μπορούσε να «περάσει» για αυτό η δημοτική αρχή το έφερε για 4η συνεχόμενη φορά.

Η δημοτική αρχή που παρόλο που της δόθηκε η ευκαιρία να προσλάβει εργαζόμενους για την καθαριότητα δεν το έκανε, πιστή στην πολιτική που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω εργολάβων. Εργολάβων που παρέχουν αποδεδειγμένα πλέον κακής ποιότητας και ακριβές υπηρεσίες. Πολιτική που θα οδηγήσει να αυξηθούν, τα ήδη αυξημένα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παντελόγλου Τεύκρος στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή που έχει αφήσει βρώμικη την πόλη μας, τις γειτονιές μας και τους δρόμους μας με την πολιτική της, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό εκβιαστικά να ψηφίσουμε τους εργολάβους. Εμείς απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή είναι η λύση και όχι οι ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουν οι εργολάβοι με σκοπό το κέρδος μέσα από την σκληρή εκμετάλλευση των κακοπληρωμένων και χωρίς ωράριο καθαριστριών. (περισσότερα…)

Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου πραγματοποιεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Διονύσου, Τεύκρος Παντελόγλου. (περισσότερα…)

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στα Τοπικά Συμβούλια

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου στεκόμαστε  απέναντι στις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις που  ακολουθούν ενιαία πολιτική.

Την πολιτική που επιβάλει ο Καλλικράτης – Κλεισθένης η οποία δεν είναι άλλη από την παράδοση όλων των κοινωνικών  υπηρεσιών του Δήμου στους εργολάβους, προκειμένου να κερδοφορίσουν στις πλάτες των Δημοτών.

Η συζήτηση που έχει αρχίσει για κοινό ψηφοδέλτιο στα τοπικά συμβούλια έχει να κάνει ακριβώς με αυτό :

  • Εκφράζουν την ίδια πολιτική και διαφοροποιούνται στο ποιος θα είναι ο πιο καλός διαχειριστής, με δεδομένο ότι προεκλογικά, αλλά κυρίως μετεκλογικά απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες.
  • Ποιος θα πάρει την καρέκλα;
  • Ποιος παίξει τον ρόλο του πιο καλού  διαχειριστή;

Είναι μια αντίστοιχη προσπάθεια, με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καλεί όλα τα πρόθυμα κόμματα και σχηματισμούς – ένα παλαιοπωλείο συμφερόντων – με μοναδικό στόχο τη συγκέντρωση πλειοψηφιών.

Μόνο αν εκφράζεις την ίδια πολιτική μπορείς να κατέβεις και με κοινό ψηφοδέλτιο. (περισσότερα…)

«Ολημερίς ανάρτηση… το βράδυ επενδύσεις… »

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου την ανάρτηση του δασικού χάρτη της Ανατολικής Αττικής, που περιλαμβάνει και τις περιοχές Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερμίου. Ανακοίνωσε δε ότι «όπου να ‘ναι» θα αναρτηθούν και οι υπόλοιποι χάρτες της Ανατολικής Αττικής.

Η έκταση της Ανατολικής Αττικής είναι 1.459.000 στρέμματα. Ο δασικός χάρτης περιλαμβάνει 123.738 στρ., δηλαδή το 8,48% της συνολικής έκτασης. Από αυτά, το Πικέρμι, η Ραφήνα και η Νέα Μάκρη είναι τα 76.602 στρ., το 5,25% της συνολικής έκτασης. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που είναι όμως αποκαλυπτικό για τις τεράστιες αλλαγές στη χρήση της γης κυρίως από αγροτική σε κατοικία. Δεν περιλαμβάνει τις περιοχές Μεσογείων, Αγ. Στεφάνου κ.λπ., την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, το Σούνιο και την ευρύτερη περιοχή Κινέτας, Μάνδρας, Βιλίων, Νέας Περάμου κ.λπ.

Η ανάρτηση του δασικού χάρτη αυτών των περιοχών θα είναι αποκαλυπτική ως προς το μέγεθος και την έκταση των αλλαγών στη χρήση κυρίως δασικών εκτάσεων αλλά και αγροτικών, σε κατοικία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ορισμένες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα, και πριν ακόμη από την ανάρτησή του, το «κοινό μυστικό» στην Αττική ότι από τις πιο κερδοφόρες «επιχειρηματικές» δραστηριότητες είναι το εμπόριο της γης και η εξασφάλιση κυριότητας με πλαστά συμβόλαια και ψευδομάρτυρες, κυρίως σε μη καταγραμμένες κρατικές δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν διαχρονικά. (περισσότερα…)

Επιστολή προς τους Εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου

 Εργαζόμενοι και Εργαζόμενες στον Δήμο Διονύσου,

Αντί να ψάχνετε τις διαφορές μεταξύ των εκλεκτών και αυτών που ντρέπονται που τους στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ και το ΚΙΝ.ΑΛ. Κάντε εσείς την πραγματική διαφορά. Δώστε δύναμη, στην δύναμή σας!

Δυναμώστε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στηρίζουμε το ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

  • Μπορούν αυτοί που τα Κόμματά τους (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ) που εξαπέλυσαν σφοδρότατο αντιλαϊκό πόλεμο να αγωνιούν τώρα για το συμφέρον μας;
  • Μπορούν αυτοί που υλοποίησαν «Καποδίστρια», «Καλλικράτη» και τώρα «Κλεισθένη», που αποθεώνουν την μερική απασχόληση, την περικοπή μισθών, την αύξηση ωραρίων;
  • Μπορούν αυτοί που τα κόμματά τους υποστηρίζουν τον «καλό» Πλανητάρχη, συγκυβερνούν με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ, συναγελάζονται με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να γίνονται προστάτες των «δημοκρατικών μας δικαιωμάτων» ;

(περισσότερα…)

Ο κομμουνιστής Τούρκος δήμαρχος που θριάμβευσε την Κυριακή στο Ντερσίμ

Ο Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει κανείς στην Τουρκία και ετοιμάζεται για…επανάσταση.

Αυτό που έγινε στην επαρχία του Ντερσίμ στις εκλογές της Κυριακής είναι πρωτοφανέρωτο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας.

Δηλωμένος κομμουνιστής υποψήφιος, ο Φατίχ Μεχμέτ Μάτσογλου, κέρδισε τη μεγάλη μάχη με 32% των ψήφων και καλείται να εφαρμόσει το καθαρά κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό πρόγραμμά του σε όλη την επαρχία, στοίχημα το οποίο αξίζει να παρακολουθήσει κανείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (περισσότερα…)