ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιπυρικής προστασίας στον Δήμο Διονύσου. Το σύνολο του Δήμου μας αποτελεί περιοχή μίξης δασών-οικισμών, τα κλαδιά των δέντρων στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν έως τις αυλές των κατοικιών, στην χειρότερη ολόκληρες οικιστικές ζώνες βρίσκονται μέσα στο δάσος, όπως ο οικισμός της Ρέας στην Δροσιά και οι Άγιοι Άγγελοι στην Άνοιξη.

Παρα τις υψηλές θερμοκρασίες, παρά τους ανέμους που πνέουν, παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς, στα περισσότερα στενά του Δήμου μας υπάρχουν σωροί από ξερά κλαδιά και κάδοι που ξεχειλίζουν σκουπίδια.

Τα περσινά θλιβερά γεγονότα στο Μάτι, καταδεικνύουν την αδυναμία επαρκούς προστασίας από τις πυρκαγίες. Άλλωστε είναι επιλογή όσων υπηρετούν πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής κατοικίας. Η λογική «κόστος-όφελος» της Ευρωπαϊκης Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων οδηγεί στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στην δημιουργία αναγκαίων υποδομών που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα πυροπροστασίας!

  • Συλλογή των ξερών κλαδιών από τους δρόμους.
  • Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
  • Άνοιγμα δασικών δρόμων.
  • Τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών.
  • Συντήρηση και αποκατάσταση όλων των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου.

 

Η ανθρώπινη ζωή και η λαϊκή περιουσία να μην θυσιαστούν στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!